27 sierpnia, 2016
04 sierpnia, 2016
BACK TO THE POST
BACK TO THE POST
Zdarza Wam się wracać czasem do wcześniejszych postów?
Odwiedzjący,naszego bloga goście,często zaglądają do starszych postów,dla nas to już wpis archiwalny,dla Nich to nowa informacja o nas,o naszej pracy,pasji.
Może wiec warto zerknąć na"archiwum bloga" dodać lub usunąć jakieś zdjęcie,przeczytać raz jeszcze tekst,zaktualizować i odświeżyć informacje.
Same przecież biegamy do fryzjera,kosmetyczki,stylistki,wymieniamy gargderobę,odnawiamy mieszkania i domy,by coś zmienić,coś odśwżyć,poprawić. Czy coś podobnego nie należy się naszym postom i blogowi?
Przecież to nasza wizytówka ;-)
Z pozoru niezajmujący temat, po namyśle chyba staje się wart uwagi.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny blog,witam nowych obserwatorów, dziękuję za wszystkie komentarze ,+1
02 sierpnia, 2016
NIEZŁY BURAK !!!
NIEZŁY BURAK
Słowo BURAK wywołuje najczęściej jakieś nizbyt dobre skojarzenia,ale nie zajmujemy się takimi burakami;-)
TYLKO WARTYMI NASZEJ UWAGI.
RZECZYWISTOŚĆ
P R O S Z Ę ;-)
na 100 g
Wartość energetyczna (kcal) 43
Tłuszcz 0,2g
Cholesterol 0 mg
Sód 78 mg
Potas 325 mg
węglowodany 10 g
Błonnik 2,8 g
Cukry 7 g
Białko 2,8 g
P L U S
WITAMINY : A, D. B6 ,B12
KWAS ASKORBINOWY
WAPŃ, ŻELAZO, MAZNEZ
W RAMACH OWOBIWĄZKOWEGO WARZYWNEGO POSTA NA LATO
MEGA TRADYCYJNY PRZEPIS
BURAKI DO SŁOIKÓW
Ugotować 3 kg buraków,obrać ze skórki. Przetrzeć na tarce /oczka wedle uznania/.
Przetrate buraki zalać zalewą i wymieszać tak by dotarła o każdego wiórka.
Nałożyć do słoików i pasteryzować 10-15 minut.
Zalewa:
1/2 szklanki octu 10%
1/4 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
1 łyżka soli
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny blog,witam nowych obserwatorów, dziękuję za wszystkie komentarze ,+1
Subskrybuj:
Posty (Atom)