06 września, 2015

Hand Made ;-) IN GOOD TASTE

HAND MADE 2X,

CZYLI DLA OKA I PODNIEBIENIA

W tym tym zwykłym słoju z dodatkiem lnianej serwetki prezentują się jak prawdziwy specjał.

OWSIANE CIASTECZKA zawsze się udają,są przepyszne.

 Mają jeszcze jeden walor,w 100% WIEMY CO JEMY;-)

  Przepis znajdziecie poniżej.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny blog,witam nowych obserwatorów, dziękuję za wszystkie komentarze ,+1.


CIASTKA OWSIANE:

Składniki:

1 szklanka maki pszennej lub owsianej

2,5 szklanki płatków owsianych

2 szklanki wiórków kokosowych( ja modyfikuję 1 szklanka kokosu, kolejna szklanka to mix orzechy,pestki dyni ,sezam, siemię etc.)

80 dag rodzynków

2 całe jajka

1 łyżeczka sody (daję 1,5 )

1 kostka margaryny 

5 łyżek miodu.

Wykonanie:

Suche składniki mieszamy i następnie dodajemy do nich 2 całe jajka. Margarynę i miód roztapiany w garnku, po przestudzeniu dodajemy do suchych składników i wszystko mieszamy.Formujemy niewielkie kulki i spłaszczamy je do grubości  około 1 cm.Pieczemy w termoobiegu w temp. 180-200 stopni około 15 min.


Banalnie proste,błyskawiczne i bezstresowe- zawsze się udają

Pozdrawiam.