HAND MADE 2X,
CZYLI DLA OKA I PODNIEBIENIA
W tym tym zwykłym słoju z dodatkiem lnianej serwetki prezentują się jak prawdziwy specjał.
OWSIANE CIASTECZKA zawsze się udają,są przepyszne.
Mają jeszcze jeden walor,w 100% WIEMY CO JEMY;-)
Przepis znajdziecie poniżej.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny blog,witam nowych obserwatorów, dziękuję za wszystkie komentarze ,+1.
CIASTKA OWSIANE:
Składniki:
1 szklanka maki pszennej lub owsianej
2,5 szklanki płatków owsianych
2 szklanki wiórków kokosowych( ja modyfikuję 1 szklanka kokosu, kolejna szklanka to mix orzechy,pestki dyni ,sezam, siemię etc.)
80 dag rodzynków
2 całe jajka
1 łyżeczka sody (daję 1,5 )
1 kostka margaryny
5 łyżek miodu.
Wykonanie:
Suche składniki mieszamy i następnie dodajemy do nich 2 całe jajka. Margarynę i miód roztapiany w garnku, po przestudzeniu dodajemy do suchych składników i wszystko mieszamy.Formujemy niewielkie kulki i spłaszczamy je do grubości około 1 cm.Pieczemy w termoobiegu w temp. 180-200 stopni około 15 min.
Banalnie proste,błyskawiczne i bezstresowe- zawsze się udają
Pozdrawiam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz.