27 sierpnia, 2016

SEASONS -CROSS WZORCOWNIA

CROSS WZORCOWNIA 

W TEMACIE PÓR ROKU

Motyw pór roku,niezaprzeczalnie,jest ponad czasem i jego względnością.

 

Przyznam,że z ogromu wzorów bardzo trudno było zdecydować się na ostateczny wybór.Na szczęście takie sytuacje zawsze ratuje 

tzw.KLASYKA;-)



W efekcie Cross Wzorcownia prezentuje Wam uporządkowane Unisono,pełnego fantazji i romantyzmu Renato Parolin oraz symbol prostoty czyli Ria Lanser.Dodałam też trochę barw,z przesłaniem,od Miechaela Learner. 

ŻYCZĄC UDANYCH PROJEKTÓW

 pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny blog,witam nowych obserwatorów, dziękuję za wszystkie komentarze ,+1
























             


 


04 sierpnia, 2016

BACK TO THE POST

 BACK TO THE POST    

                                                                 

Zdarza Wam się wracać czasem do wcześniejszych postów?

Odwiedzjący,naszego bloga goście,często zaglądają do starszych postów,dla nas to już wpis archiwalny,dla Nich to nowa informacja o nas,o naszej pracy,pasji.


Może wiec warto zerknąć na"archiwum bloga" dodać lub usunąć jakieś zdjęcie,przeczytać raz jeszcze tekst,zaktualizować i odświeżyć informacje. 


Same przecież biegamy do fryzjera,kosmetyczki,stylistki,wymieniamy gargderobę,odnawiamy mieszkania i domy,by coś zmienić,coś odśwżyć,poprawić. Czy coś podobnego nie należy się naszym postom i blogowi? 


Przecież to nasza wizytówka ;-) 


 Z pozoru niezajmujący temat, po namyśle chyba staje się wart uwagi.




 Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny blog,witam nowych obserwatorów, dziękuję za wszystkie komentarze ,+1


02 sierpnia, 2016

NIEZŁY BURAK !!!

 NIEZŁY BURAK 

Słowo BURAK wywołuje najczęściej jakieś nizbyt dobre skojarzenia,ale nie zajmujemy się takimi burakami;-)


TYLKO WARTYMI NASZEJ UWAGI.


RZECZYWISTOŚĆ

P R O S  Z Ę ;-)


na 100 g

Wartość energetyczna (kcal) 43
Tłuszcz 0,2g
Cholesterol  0 mg
Sód  78 mg
Potas  325 mg
węglowodany 10 g
Błonnik  2,8 g
Cukry 7 g
Białko 2,8 g

 P L U S 

WITAMINY : A, D. B6 ,B12
KWAS ASKORBINOWY
WAPŃ, ŻELAZO, MAZNEZ


W RAMACH OWOBIWĄZKOWEGO WARZYWNEGO POSTA NA LATO  

 MEGA TRADYCYJNY PRZEPIS
BURAKI DO SŁOIKÓW 


Ugotować 3 kg buraków,obrać ze skórki. Przetrzeć na tarce /oczka wedle uznania/.
Przetrate buraki zalać zalewą i wymieszać tak by dotarła o każdego wiórka.
Nałożyć do słoików i pasteryzować 10-15 minut.
Zalewa:
1/2 szklanki octu 10%
1/4 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
1 łyżka soli 

 Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny blog,witam nowych obserwatorów, dziękuję za wszystkie komentarze ,+1